Achtergrond Kunst-werken

 

 

 

In 1999 stierf mijn moeder geheel onverwachts. Ik had altijd een zeer goede band met haar. In de moeilijke tijd daarna zocht ik naar bezigheden om me af te leiden. Ik voelde me aangetrokken tot schilderen, dus begon ik zo nu en dan aan een schilderij, ook al lukte het schilderen niet zoals ik het graag zou willen.

 

 

In de zomer van 2000 gingen we op vakantie naar Corsica. De eigenaresse (zelf ook een schilderes)  van het vakantiehuis dat hoog in de bergen lag, maakte, toen ze een kijkje kwam nemen naar mijn schilderactiviteiten achter in haar tuin, die een prachtig uitzicht had (een inspirerende omgeving), de opmerking: “ah, c’est abstrait, oui, c`est abstrait”. Deze opmerking maakte voor mij iets duidelijk en het was het begin van mijn persoonlijke manier van schilderen. Allerlei gevoelens en ideeën kon ik zo op eigen wijze weergeven in een schilderij.

 

 

Enige tijd later begon ik ook met beeldhouwen of eigenlijk beeldvijlen, een zeer prettige bezigheid.

 

 

Samen met Fleur, mijn dochter, heb ik vijf keer een tentoonstelling vorm gegeven in de expositieruimte van de Achelse Kluis. Een gedenkwaardige ervaring.

 

 

Verder heb ik met Fleur twee boekjes laten afdrukken, getiteld “Natuurbeelden, 2011” en “Hou-vast, 2006”. In het boekje “Natuurbeelden” zijn foto’s van Fleur gecombineerd met korte tekstjes van mij. In het boekje “Hou-vast” zijn mijn schilderijen gecombineerd met de teksten van Fleur.

 

 

Op het samenstellen en de verwerkelijking van deze boekjes kijk ik met veel genoegen terug.